Deaktivácia ochrany zariadenia Google účtom (FRP)

Prihlásenie konta do aplikácie Google predstavuje jednu z možností ako chrániť svoje zariadenie pri jeho strate či odcudzení. Po obnove výrobných nastavení zariadenia aplikácia vyžaduje pôvodne zadané konto, pokiaľ nebolo vykonané jeho korektné odhlásenie. Práve to môže spôsobovať užívateľom komplikácie pri preposlaní zariadenia do autorizovaného servisu, kde vždy dochádza k obnove výrobných nastavení, prípadne k prehratiu softvéru. Následné používanie zariadenia je podmienené odblokovaním - zadaním pôvodného konta a hesla. V prípade, že si užívateľ nie je istý týmito údajmi, resp. v zariadení je nastavené iné ako užívateľ zadáva, je potrebné vykonať dodatočný servisný úkon. Tento úkon je považovaný za užívateľské nastavenie a odblokovanie môže byť v autorizovanom servisnom stredisku spoplatnené podľa aktuálneho cenníka.

Ak si užívateľ nie je istý nastaveným kontom či heslom, najvhodnejšie je vypnúť blokovanie Google kontom nasledovným postupom pred uplatnením si opravy:

V nastaveniach otvoríme voľbu Kontá                                Vyberieme konto Google                              Dotykom otvoríme informácie o účte            Zvolíme ikonu nastavení v pravom hornom rohu         Vyberieme voľbu Odstrániť konto

                Voľbu potvrdíme                                           Zariadenie reštartujeme

Poskytujeme kvalitný záručný a pozáručný servis značkám:

Certifikát ISO 9001:2008
Reklamačný poriadok
Kariéra v ESC
Príbeh telefónu (video)
VOP
Certifikát ISO 9001:2008
Reklamačný poriadok
Kariéra v ESC
Príbeh telefónu (video)
VOP